Hlavní obsah

Mladík, kterému policista koupil košili na pohovor, dostal práci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před pár dny vzbudil ohlas případ z kanadského Toronta, kde chytili v obchodě 18letého mladíka při krádeži košile a kravaty. Přivolaný policista zloděje následně nezatkl, ale místo toho mu oblečení koupil, protože mladík ho potřeboval na pracovní pohovor. Ten nakonec dopadl úspěšně.

Foto: Toronto Police

Policista Niran Jeyanesan.

Článek

Mladý Kanaďan policistu Nirana Jeyanesana, který mu pomohl, sám kontaktoval, aby mu poděkoval.

„Nastupuje v pondělí. Řekl mi, že na sobě měl tu košili i kravatu. Mám takovou radost,“ uvedl muž zákona pro kanadskou stanici CP24.

Jeyanesan se pro neobvyklý krok rozhodl poté, co pachatele vyslechl. Mladík mu řekl, že jeho otec byl nemocný, a tak je na tom jeho rodina špatně. Potřeboval proto práci. Policista usoudil, že zadržet jej by nebylo v zájmu společnosti a pomohl mu. Dočkal se za to pochvaly i od svého nadřízeného. [celá zpráva]

Příběh má hned dva šťastné konce. Práci totiž získal i mladíkův otec. „Pomocí přátel, kteří byli ochotni pomoct, jsme sehnali práci i jeho otci,“ dodal Jeyanesan pro CP24.

Reklama

Výběr článků

Načítám