Hlavní obsah

Z jedněch spárů smrti zebra unikla, z druhých už ne

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neuvěřitelné letecké záběry zachycující obrovské štěstí a hned vzápětí obrovskou smůlu se podařilo natočit nad národním parkem Maasai Mara v Keni. Hlavní aktérkou byla zebra, které se povedlo v řece uniknout krokodýlům. Na druhém břehu ji však stejně čekal rychlý konec; vrhly se na ni totiž dvě lvice, píše agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zebra utekla krokodýlům, aby rovnou z řeky vběhla do spárů lvicVideo: Caters News, AP

 
Článek

Dramatický okamžik se odehrál 13. července a živě jej vysílal na internetu kanál stanice safariLIVE. „Fakt, že se to vysílalo v přímém přenosu, právě v tom okamžiku, kdy se to dělo, vás do té akce úplně vtáhne,“ sdělila šéfka obsahu stanice Emily Wallingtonová.

Na záznamu je vidět, jak se zebra vcelku poklidně brodí řekou, dokud si nevšimne, že k ní plavou dva krokodýlové. Zběsilým úprkem se jí tedy podaří doběhnout na protější břeh, kam se chtěla dostat za lepší trávou.

Tam na ni ale čekalo další smrtelné nebezpečí. „Zebra vůbec netušila, že tam jsou lvi a chystají se na útok,“ dodala Wallingtonová. Kopytníka po pár skocích v trávě povalila na zem jedna ze lvic, druhá jí hned přispěchala na pomoc. Zebra tak neměla nejmenší šanci boj vyhrát.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám