Hlavní obsah

Vrána ochromila doručování pošty v části Vancouveru

Novinky, Martin Vlk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V části kanadského Vancouveru bylo po napadení pošťáka pozastaveno doručování poštovních zásilek. O nevšední útok na zaměstnance pošty se postarala notoricky známá vrána jménem Canuck. Kanadská pošta vydala prohlášení, že na několika adresách ve východním Vancouveru doručování pošty neobnoví, dokud zde bude hrozit nebezpečí.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Vrána Canuck je známá tím, že jezdí místním vlakem SkyTrain a krade zářivé objekty. Neštítila se ani nože z místa činu, napsala BBC.

„Během doručování poštovních zásilek v jedné ze čtvrtí Vancouveru byli naši zaměstnanci napadeni a zraněni vránou. Pravidelná dodávka pošty byla pozastavena z důvodu možného nebezpečí pro naše zaměstnance,“ uvedla mluvčí kanadské pošty Darcia Kmet pro BBC.

Co může, to Canuck ukradne.

Canuck je známý i na Facebooku. Shawn Bergman, jeden z místních obyvatel, založil facebookovou skupinu Canuck and I (Canuck a já), která popisuje všechny jeho eskapády. Bergman zde uvedl, že pták opakovaně napadl pracovníka pošty, roztrhl mu kůži a způsobil krvavé zranění. Krátce poté přestal Shawn a jeho sousedé dostávat veškeré dopisy.

Po několika měsících bez poštovních zásilek začali být lidé podráždění a výhružky vůči vráně byly stále častější. Útoky vran nejsou ve Vancouveru ničím neobvyklým. Existuje dokonce i online databáze mapující napadení těmito ptáky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám