Hlavní obsah

Bláznivý vajíčkový šampionát přinesl nový rekord

S vajíčky se dá dělat mnoho věcí. Většina se týká gastronomie. Něco jiného si o tom ale myslí v malé anglické vesničce Swaton, kde se v neděli konal Světový šampionát v hodu vejcem. K vidění byl i světový rekord v podání novozélandské dvojice Nick Hornstein a Robbie Hollander.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Rekordmany v délce hodu a chycení vejce jsou dva NovozélanďanéVideo: Reuters

 
Článek

Soutěžící se v malé vesničce uprostřed hrabství Lincolnshire snažili vajíčka rozbíjet, či naopak nerozbíjet, v různých kategoriích na různé vzdálenosti.

Dvojice Novozélanďanů soutěžila v disciplíně hodu a následném chycení neporušeného vejce.

„Máme zde špičkové atlety. Hod a chycení si žádá větší schopnosti než hod oštěpem. Ten se totiž nikdo chytit nenamáhá,“ uvedl o soutěži už dříve předseda federace vrhání vajec Andy Dunlop. Podle organizátora Johna Deptforda musí mít vrhač opravdu silné zápěstí a chytač zase pěkně měkkou dlaň.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Divácky nejpopulárnější byla vajíčková ruská ruletaVideo: Reuters

Obojím se může pochlubit právě novozélandská dvojice. Hornsteinovi s Hollanderem se podařilo hodit a chytit vejce na vzdálenost neuvěřitelných 81 metrů. Novozélanďané tak utvořili nový světový rekord. „Ve sportech, jako je třeba rugby, je světové prvenství velice vážná věc. U nás chytačů a házečů vajec si tak jistý nejsem,“ komentoval se smíchem vítězství Robbie Hollander.

Absolutním vítězem šampionátu se stala Kanaďanka Julie Moensová, která zvítězila ve dvou kategoriích, mimo jiné v té divácky nejpopulárnější. Nazývá se vajíčková ruská ruleta a soutěžící si o čela rozbíjí vejce, které jim vybere jejich soupeř. Pět z nich je uvařených, jedno syrové. Kdo si první rozbije syrové vajíčko o hlavu, prohrává.

Reklama

Výběr článků

Načítám