Hlavní obsah

Manžel přešel po laně Niagarské vodopády, manželka se nenechala zahanbit

– Niagara Falls

Proslulý americký provazochodec Nik Wallenda přešel 15. června 2012 po visutém laně nad Niagarskými vodopády. A přesně po pěti letech se na stejné místo vypravila i jeho manželka Erendira, aby tam předvedla neméně adrenalinový kousek. Nad vodními masami proletěla zavěšená za zuby pod helikoptérou, napsala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Akrobatka visela za zuby zavěšená pod vrtulníkem letícím nad Niagarskými vodopády Video: Reuters

 
Článek

Artistka se vznášela pár minut na zavěšené obruči nad vodopády na americko-kanadské hranici ve výšce 100 metrů a předvedla několik čísel. Chvílemi se přitom držela jen pomocí svých zubů nebo prsty na nohou.

„Bylo trochu víc větrno, než jsem očekávala. Je dobré být zase zpátky na zemi,“ prozradila poté s úlevou Wallendová.

Svým kouskem vzdala hold svému manželovi Nikovi, dnes osmatřicetiletému akrobatovi z legendárního klanu Wallendů, který má české kořeny. Ten zvládl před pěti lety ujít 550 metrů dlouhou cestu po laně nad Niagarskými vodopády z americké na kanadskou stranu za tmy za necelou půlhodinu. Jednalo se tenkrát o první podobný pokus od roku 1896.

Po laně začal Nik Wallenda s oporou chodit už ve dvou letech a bez opory ve čtyřech. Do Guinnessovy knihy rekordů se zapsal třeba v roce 2008, kdy bez jištění přešel po laně ve výšce víc než 40 metrů a pak se po něm ještě projel na kole. V roce 2013 pak přešel po provaze nad Velkým kaňonem v Arizoně, o rok později ve výšce více než 180 metrů překonal po laně vzdálenost mezi dvěma mrakodrapy v Chicagu, a to se zavázanýma očima.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám