Hlavní obsah

Cestující nastoupili na rychlík do Košic, skončili v depu

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nepříjemný zážitek měli cestující, kteří chtěli v pondělí jet rychlíkem z Bratislavy do Košic. Nastoupili totiž do soupravy, která je odvezla pouze do depa a rychlík jim mezitím ujel.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Televize Markíza uvedla, že rychlík do Košic měl plánovaný odjezd ráno před desátou. Na nástupiště přicházeli nic netušící cestující a začali nastupovat do přistavené soupravy. Několik desítek lidí si nevšimlo, že na nástupišti svítí oznámení „nenastupovat“, které platilo pro tuto soupravu. Cestující tak ke svému zděšení skončili v depu.

Zmatek nastal kvůli tomu, že vlak s příjezdem na stejnou kolej měl zpoždění a u nástupiště stál ještě ve chvíli, kdy už obvykle na stejném místě stojí rychlík do Košic. Cestující automaticky usoudili, že je to košický rychlík a nastoupili do soupravy.

„Nastoupilo nás možná až dvě stě. Pak nám řekli, že to byla naše chyba a neměli jsme nastupovat. Výpravčí nás přitom musel vidět a nikoho neupozornil,“ rozčiloval se Ján, který cestoval do Košic s manželkou. Tvrdí, že na informační tabuli ve vstupní hale už svítila zpráva, že rychlík do Košic je přistaven na nástupišti číslo 3. „Když jsme osm minut před odjezdem přišli na nástupiště, vlak tam stál,“ dodal Ján.

Cestující nakonec přivezli z depa zpět na nádraží, ale košický rychlík byl už mezitím pryč. Lidé si museli koupit nové jízdenky a počkat dvě hodiny na další spoj do Košic. Podle Slovenských železnic na informačních tabulích svítil nápis nenastupovat, tudíž odškodné vyplácet nebude. Železnice tvrdí, že do nesprávné soupravy nastoupilo 30 lidí, nikoliv 200, jak uváděli cestující.

Reklama

Výběr článků

Načítám