Hlavní obsah

Vydří mláďata dostala při výuce plavání pořádnou lekci

Novinky, lpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Že výchova potomků a učení je správným návykům není pouze lidskou záležitostí, asi nemusíme zdůrazňovat. Své o tom ví matka dvou vydřích mláďat z oregonské zoo ve Spojených státech. A ačkoliv se sourozenci narodili teprve na konci února, s jejich výukou matka neotálí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vydra učí svá mláďata plavatVideo: Reuters

 
Článek

„Lidé si většinou neuvědomují, že se i říční vydry potřebují naučit plavat stejně jako my,“ vysvětlil chovatel Celess Edinger.

Přestože může výuka sourozenců působit poněkud drsně, matka Tilly dobře ví, co dělá. Samice mládě nejprve uchopí za zátylek, pak jej vytáhne z nory na břeh a posléze se s ním vrhne pod hladinu. Pro vydry říční jde o přirozené chování a plavečtí začátečníci tak rychle získají potřebné zkušenosti.

Samička Nehalem, zkráceně Nellie, i sameček Nestucca, zkráceně Tucker, dostali svá jména podle severoamerických řek. Důvodem je snaha upozornit na důležitost ochrany řek i potoků. Vydry říční totiž citlivě reagují na kvalitu vody.

Šťastná sedmička v Zoo Praha

Vydřími mláďaty se může od letošního ledna chlubit i pražská zoo, které se podařilo jako první v kontinentální Evropě rozmnožit vydry hladkosrsté. Rodičům malých plavců patří velké uznání - na rozdíl od Tilly jich totiž mají na starosti hned sedm.

Reklama

Výběr článků

Načítám