Hlavní obsah

Manželé zemřeli jen chvíli po sobě. Drželi se při tom za ruce

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

A žili šťastně až do smrti. I takovým pohádkovým klišé se dá popsat manželství Američanů Isaaca Vatkina a jeho ženy Terezy, které přetrvalo 69 let. A byli spolu opravdu až do samotného konce - zemřeli totiž téměř ve stejnou chvíli a navíc se v onen moment stále drželi za ruce. Informoval o tom britský portál The Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Tereza zemřela v 89 letech po dlouhém boji s Alzheimerovou chorobou a její o dva roky starší manžel ji následoval zhruba po 40 minutách. Podle pozůstalých jejich láska přetrvávala i v této nelehké chvíli.

A jelikož byli oba zesláblí, pomohli jim rodinní příslušníci vzájemně se chytit za ruce. „Nechtěla jsem, aby se báli. Říkala jsem si, že když budou vědět, že jsou stále spolu, pomůže jim to,“ cituje jejich vnučku Debbie Handlerovou The Independent. „Jejich láska byla neuvěřitelně silná, nemohli jeden bez druhého žít,“ vzpomínala na pohřbu dcera Clara Gesklinová, jedna ze tří dětí.

Manželé Vatkinovi se potkali v rodné Argentině a po čase se odstěhovali do Spojených států amerických, kde Isaac vybudoval úspěšný podnik s košer masem. „Vždy se milovali, skutečně až do samého konce, do poslední vteřiny,“ dodává rabín Barry Schechter, který vedl pohřební ceremonii.

Podobný případ začátkem dubna

Nejedná se o první manželský pár, který zesnul jen několik málo chvil po sobě. Začátkem dubna se podobná situace přihodila také ve Spojeném království. Manželé Wilf a Vera Russellovi byli sezdaní 71 let a svět opustili jen čtyři minuty po sobě. Oba setrvávali v pečovatelském domě, protože Wilf trpěl těžkou demencí a svou ženu už ani nepoznával. Zemřel jako první.

Vera prý zesnula, aniž by se o smrti manžela dozvěděla. Podle vnučky Stephanie Welchové to ovšem vycítila. „Myslím, že babička čekala, až odejde. Měla zlomené srdce,“ řekla.

Reklama

Výběr článků

Načítám