Hlavní obsah

Australští policisté zastavili 12letého řidiče, ujel 1300 kilometrů

– Canberra

Australská policie zadržela dvanáctiletého řidiče při pokusu přejet v automobilu přes celou Austrálii. Chlapci se podařilo urazit 1300 kilometrů, tedy více než třetinu zamýšlené cesty, než ho policisté zastavili. Informoval o tom zpravodajský server BBC.

Foto: Profimedia.cz

Chlapec si počínal za volantem jako profesionál, ujel více než tisíc kilometrů.

Článek

Podle policie se hoch vydal ze svého domovského města Kendall na východním pobřeží a směřoval do 4100 kilometrů vzdáleného přístavu Perth na západě Austrálie.

Dopravní policisté hocha zastavili v sobotu na dálnici ve státě Nový Jižní Wales poblíž odlehlého hornického města Broken Hill. Policistům bylo vozidlo podezřelé proto, že mělo uvolněný nárazník a vleklo ho za sebou.

Ve 12 letech měří 183 centimetrů

Rodiče, kteří oznámili zmizení svého syna krátce poté, co odjel jejich autem z domova, si chlapce vyzvedli v neděli. Podle policistů mladý řidič unikl pozornosti možná i proto, že vypadá starší, než je jeho skutečný věk. Měří prý 183 centimetrů.

Policie dále zjistila, že chlapec během cesty jednou doplnil palivo u benzínové stanice ve městě Cobar, odkud ujel bez placení. Mluvčí policie státu Nový Jižní Wales televizi BBC řekl, že hoch by za svůj čin mohl být stíhán jako mladistvý.

Reklama

Výběr článků

Načítám