Hlavní obsah

Ze zoo v Plzni utekl dikobraz, šofér si ho spletl s divočákem

Právo, pab, ib

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Deset dní byl na útěku chovanec plzeňské zoologické zahrady, dikobraz srstnatonosý. Plzeňští ochránci zvířat se ho ve středu odpoledne snažili lapit. Schoval se jim do nory, odkud ho museli doslova vykopat. To se jim podařilo až po dvouhodinovém úsilí.

Foto: Záchranná stanice živočichů v Plzni

Chytání dikobraza, který utekl z plzeňské zoo

Článek

„První informaci o jeho výskytu jsme dostali v pondělí, kdy ho v noci zahlédl kousek za Plzní u výpadovky na Karlovy Vary řidič kamiónu. Původně si myslel, že je to divoké prase, a pak nevěřil svým očím, když zjistil, že tam běhá dikobraz,” sdělil Karel Makoň z plzeňské záchranné stanice živočichů.

Ve středu ostnáče objevil manželský pár z Chotíkova. „Odchyt nám trval dvě hodiny, bylo to náročné, jedná se totiž o velice rychlé zvíře,“ konstatoval Makoň.

Foto: Záchranná stanice živočichů v Plzni

Chytání dikobraza, který utekl z plzeňské zoo

„Nejprve nám zmizel v hustém křoví, a když jsme ho systematicky vytlačili ven, schoval se do své čerstvě vyhrabané nory pod borovicí. Pozadu vytáhnout nešel, a tak jsme ho museli vykopat,“ uvedl Makoň a dodal: „Tři jsme pak měli co dělat, aby nám neutekl. Je to opravdu silné a mrštné zvíře, navíc jeho ostny jsou tvrdé a píchnutí je dosti bolestivé.“

Foto: DESOP

Polapený dikobraz

Dikobraz skončil v záchranné stanici a čeká jej návrat do zoo. „Jde o dospělého jedince, zřejmě přelezl a přeskočil oplocení,“ řekl Právu mluvčí zahrady Martin Vobruba.

Foto: DESOP

Dikobraza z plzeňské zoo chytili v pět kilometrů vzdáleném Chotíkově.

Reklama

Výběr článků

Načítám