Hlavní obsah

Přírodní rezervaci, v níž spatřili obrovského aligátora, zaplavili zvědavci

Video obrovského aligátora, kterého spatřili minulou neděli ve floridské rezervaci Circle B Bar, obletělo během pár dní celý svět. Z rozvážně kráčejícího plaza se stala hvězda, kvůli níž najednou do rezervace proudí davy návštěvníků. To s sebou ale přináší problémy.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Aligátor žijící v rezervaci u města Lakeland v okresu Polk na záběrech turistů, kteří okamžitě tasili své mobily, v poklidu vykráčel z křoví a nerušeně si pochodoval dál. [celá zpráva]

Nedlouho po zveřejnění videa začali do rezervace proudit zvědavci, kteří touží spatřit gigantického tvora na vlastní oči. Správci parku z toho ale nemají zrovna radost, protože to zvyšuje nebezpeční jak pro aligátory, tak pro lidi.

„Už jsme tu měli jedince, který seskočil z vyhlídky a běžel na místo, které nebylo součástí stezky, aby si mohl aligátora vyfotit. Požádali jsme ho, aby odešel,“ uvedl pro místní stanici WFLA Jeff Spence, který má v okresu Polk na starosti přírodní zdroje.

Správcům jde nejen o bezpečnost lidí, ale také aligátorů. Pokud by se totiž jeden z nich dostal do střetu s člověkem, musel by být nejspíš utracen, jak uvedl Spence.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám