Hlavní obsah

Americký pár chová opravdu netradičního domácího mazlíčka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lidé občas doma chovají jako mazlíčky zvláštní zvířata. Prasata žijící v bytě už dnes nikoho nepřekvapí, stejně tak nejsou neobvyklí třeba medvědi. Jeden pár z Kalifornie ale zašel ještě o kus dál – doma má ještěra teju červeného.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pár si pořídil jako domácího mazlíčka ještěra velkého jako pesVideo: Reuters

 
Článek

Jistě, agamu, chameleona nebo i varana chová poměrně dost lidí. Jenže zhruba metrový ještěr pojmenovaný jako MacGyver opravdu naplňuje význam slova mazlíček. Jeho majitelé se s ním totiž mazlí, jako by to byl třeba pes. A samozřejmě může i do postele.

Teju červený je považován v rámci ještěrů za vysoce inteligentního a v zajetí si dokáže vytvořit pouto ke svým chovatelům, takže není až takovým překvapením, jak poklidné je jeho soužití s lidmi.

Přesto však záběry ještěra spokojeně odpočívajícího na hrudi své majitelky působí trochu bizarně a možná i proto si MacGyver získal celou řadu fanoušků. Jeho majitelé Scott a Ice ze San Diega začali nahrávat videa se svým mazlíčkem už od chvíle, kdy si ho před čtyřmi lety přivezli domů. Dnes má desetitisíce fanoušků po celém světě a na sociálních sítích jeho videa zhlédly milióny lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám