Hlavní obsah

Modelka protestuje proti výmolům, koupe se v nich

Novinky, and

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak nejlépe upozornit na rozbité silnice ve vašem okolí? Thajská modelka Palm z Bangkoku se rozhodla, že nebude posílat dopisy úřadům či si stěžovat na sociálních sítích. Vyšla do ulic a koupe se ve výmolech a dírách v cestách, které jsou trvajícím problémem a způsobují dopravní nehody.

Foto: Ha Gareang / Facebook

Modelka se koupe v obrovském výmolu.

Článek

Palm byla na cestě za svými příbuznými do oblasti Mae Ramat v provincii Tak v Thajsku a už měla dost stavu místních komunikací. Nasadila si koupací čepici a dala si koupel v jedné z děr v silnicích, které jsou v období dešťů plné vody. Pořízené fotografie byly sdíleny na sociálních sítích po celém Thajsku a Číně. Měly povzbudit i ostatní, aby napodobili Palm z Thajska a upozornili na stav svých místních komunikací.

Skupinka žen z provincie Khon Kaen v severovýchodním Thajsku se rozhodla Palm následovat a dala si společnou koupel také v jedné z výtluk na tamní cestě. Místní vláda silnice neupravovala nejméně 30 let, ale po tomto protestu přislíbila, že silnice budou opraveny po období dešťů.

Foto: Profimedia.cz

Ženy se koupou v prohlubni na silnici v provincii Khon Kaen.

Thajské modelce se její „výmolový protest“ zřejmě také vyplatil. Podle zpráv guvernér provincie Tak nařídil opravit silnice bez prodlení a fotografie na Facebooku potvrzují, že opravy jsou v plném proudu.

Po svém se k výmolům postavil i důchodce Peter Goman, který má thajskou manželku. Německý inženýr nečekal na úřady a do oprav vozovky se v provincii Buriram pustil sám. Snímky zachycující 76letého muže, jak klečí na silnici, sdílelo na Facebooku přes 40 tisíc lidí.

Foto: Profimedia.cz

Německý penzista Peter Goman se do oprav pustil na vlastní pěst.

Silnice plné zahrad i penisů

Nejen Thajsko trápí problémy s neudržovanými silnicemi. Na začátku tohoto roku měl jeden vtipálek svůj vlastní kontroverzní způsob, jak upozornit na stav silnic v severozápadní Anglii. Kolem výtluků namaloval obrázky penisů ve snaze donutit místní orgány jednat. Mezitím v Londýně našel Steven Wheen jiný humornější způsob. Začal londýnské díry v komunikacích naplňovat hlínou a vytvořil malé zahrádky.

V České republice už máme dokonce i aplikaci, díky které můžete na výmoly upozornit a informace budou odeslány odpovědnému správci silnic. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám