Hlavní obsah

Nejhorší díra republiky. Anketa o největší výmol má vítěze

Novinky, tov

V hlasování řidičů o nejhorší výmoly na silnicích v Česku získala nepopulární prvenství silnice v Doksech na Českolipsku. V první desítce se objevila třikrát Praha, dvakrát Opava a dvakrát Česká Lípa. Výsledky šestého ročníku ankety „Nejhorší díra republiky” v úterý oznámil Jiří Cívka z nadace pojišťovny Generali.

Deset nejhorších výmolů v ČR Video: Vymoly.cz

 
Článek

"Dva výtluky z první desítky jsou již opravené a u dalších dvou došlo k provizorní korekci," komentoval výsledky ankety Petr Čaník z Výmoly.cz.

Foto: Výmoly.cz

Nepopulární prvenství získala silnice č. 259 v Doksech, okres Česká lípa

Do ankety letos přišlo více než 107 tisíc hlasů. Prostřednictvím mobilní aplikace tak pomáhají motoristé monitorovat stav vozovek. Informace následně putují přes portál vymoly.cz přímo k silničářům.

PořadíObecÚsekOkresKrajStav
1.Doksy259Česká LípaLiberecký krajNeopraveno
2.OpavaTěšínskáOpavaMoravskoslezskýNeopraveno
3.Blatce259Česká LípaLiberecký krajProvizorně
4.Bečice1473České BudějoviceJihočeský krajOpraveno
5.SemilyBořkovskáLiberecký krajStředočeskýOpraveno

„Za šest let trvání projektu nahlásili motoristé přes šest tisíc výmolů. Téměř polovina z nich je ke dnešnímu dni opravena,” řekl Cívka.

Letos podle něj motoristé upozornili na více než tisícovku nových silničních úseků, které budou potřebovat opravu. Více než třetina z nich se už opravy dočkala.

Foto: Výmoly.cz

Na druhém místě se umístila silnice Těšínská v Opavě

Foto: Výmoly.cz

Na třetím místě skončila silnice č. 259 u obce Blatce v okresu Česká lípa

Okresu Česká Lípa nepřipadla jen první anticena. V anketě nejhorších výtluků obsadil třetí místo úsek silnice v obci Blatce ve stejném okresu. Ten je aktuálně provizorně opraven.

Pomyslnou stříbrnou medaili, ze které se však nelze radovat, získala Opava, konkrétně ulice Těšínská. Ta byla trnem v oku motoristům i v minulém ročníku, když obsadila třetí místo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám