Hlavní obsah

Parašutistovi se zamotal padák, k zemi se řítil rychlostí 85 km/h

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bookham

Britský parašutista Scott Freemantle zažil při svém červencovém seskoku doslova peklo. Během letu se snažil udělat otočku, při které se mu ale zamotal padák a on se řítil k zemi rychlostí téměř 85 km/h. Jako zázrakem se mu nic vážného nestalo, napsal server listu The Daily Mail.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Parašutista přežil bez vážných následků tvrdý dopad na zemVideo: Caters News, AP

 
Článek

Čtyřiadvacetiletého mladíka z Bookhamu, který skáče s padákem čtyři roky, zachvátila okamžitě panika. Manévr totiž prováděl nízko nad zemí. Těsně před dopadem se mu ale nakonec povedlo padák rozmotat, což náraz alespoň trochu zmírnilo.

„Byl jsem hloupý, že jsem to dělal v tak malé výšce. Při dopadu jsem ucítil a uslyšel hlasité prasknutí v zádech,“ popsal parašutista.

V prvním okamžiku si myslel, že si poranil míchu. „Snažil jsem se moc nehýbat a jen jsem zkusil pohnout prsty na nohou a na rukou,“ dodal. Záchranáři ho nakonec odvezli do nemocnice, kde se ukázalo, že kromě perforovaného ušního bubínku a pár podlitin neutrpěl žádné vážné zranění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám