Hlavní obsah

Bratislavský most bude barvami osvětlení předpovídat počasí

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Žlutá barva znamená slunečné počasí, červená větrné, modrá bude symbolem pro déšť a zelená bude předpovědí pro zamračenou oblohu a mlhu. V těchto barvách bude hrát bratislavský most Slovenského národního povstání a předpovídat tím obyvatelům a návštěvníkům hlavního města Slovenska počasí pro příští den.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Most Slovenského národního povstání

Článek

Mluvčí města Ivana Skokanová informovala, že světla jsou umístěna na vyhlídkové věži mostu, kde funguje známá restaurace UFO, ale také v prostoru pod mostem na zastávkách městské hromadné dopravy. Barevné reflektory byly na mostě umístěny začátkem srpna a projekt předpovědi počasí odstartuje do měsíce.

„Osvětlení naprogramujeme a nejpozději od září můžeme projekt spustit,“ uvedl technický ředitel divize veřejného osvětlení společnosti Siemens Richard Procik.

Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal upozornil, že původní projekt počítal pouze s osvětlením věže, ale nápad posunuli dál a osvětleny budou i zastávky autobusů.

Světelné předpověď počasí si tak všimnou nejen návštěvníci Bratislavy přijíždějící do města po mostě i lodí po Dunaji, ale také cestující, kteří čekají pod mostem na autobus.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám