Hlavní obsah

Tropický resort našel díky tombole nového majitele

Novinky, vps

Resort na ostrově Kosrae v Mikronésii, který jeho australští majitelé prodávali formou tomboly, zná svého majitele. Úterní losování určilo jako nového vlastníka muže z Austrálie.

Foto: Profimedia.cz

Pohled na resort, který našel nového majitele pomocí tomboly.

Článek

Malebný komplex se skládá z 16 pokojů pro hosty, bazénu, restaurace a patří k němu i půjčovna vybavení na potápění.

Manželé Doug a Sally Beitzovi, kteří resort začali budovat před více než 20 lety, ho nechtěli prodat žádné velké společnosti. V roce 1994 přijeli na ostrov jako obyčejní lidé a chtěli, aby teď ostrov měl šanci získat člověk, který je na tom podobně jako tehdy oni sami. [celá zpráva]

Losování proběhlo v úterý a vítězem se stal Joshua z města Wollongong v Novém Jižním Walesu. Příjmení nezveřejnil, zatím chce zůstat co nejvíc v anonymitě, uvedl zpravodajský web news.com.au.

„Začalo to během jedné polední pauzy jako prosté kliknutí na článek, který mě zaujal. A změnilo se to v život měnící příležitost, o které se mi ani nezdálo,“ uvedl šťastný výherce.

Vydělali milióny

Manželé Beitzovi stráví na ostrově ještě několik příštích týdnů, aby Joshuovi pomohli s převzetím podnikání. Nový majitel si může vybrat, zda resort bude řídit sám, nebo si najme manažera.

Poté se manželé přesunou zpět do Austrálie, kde se hodlají věnovat především své vnučce. Na ostrov ale nezanevřou.

„Rádi bychom se pravidelně vraceli. Naše děti už teď často mluví o tom, že by chtěly zpátky kvůli surfování,“ řekl Doug pro news.com.au.

Jeden lístek do loterie stál 49 amerických dolarů, přičemž šly koupit se slevou ve větším množství. Celkem se jich prodalo 75 458 do 150 zemí světa a Beitzovi naznačili, že jim to vyneslo něco málo přes tři milióny dolarů, v přepočtu tedy kolem 75 miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám