Hlavní obsah

Vězni zachránili dozorce, který dostal infarkt

Nečekané zachránce měl dozorce cely u soudu v texaském Weatherfordu, který během služby dostal infarkt a upadl do bezvědomí. Vězni, jež hlídal, napřed volali o pomoc, ale neúspěšně. Podařilo se jim ale dostat ven z cely, čímž na sebe upoutali pozornost ostatních dozorců.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vězni zachránili dozorce, který dostal infarktVideo: Reuters

 
Článek

Dozorce hlídal v budově soudu osm vězňů. V místnosti seděl sám a podle stanice WFAA s vězni vtipkoval, když v tom se najednou sesul na zem a ztratil vědomí.

Vězni začali křičet, nikdo je však neslyšel. Společnými silami se dostali ven a začali bušit do dveří, aby přivolali pomoc. Zároveň si však uvědomovali, že se vystavují riziku.

„Báli jsme se, že na nás přiběhnou se zbraněmi v rukou,“ uvedl jeden z vězňů Nick Kelton.

A opravdu, seržant Ryan Speegle, který do místnosti přiběhl, nevěděl, co má čekat. Jeho indisponovaný kolega totiž u sebe měl zbraň.

„Mohla to být hodně špatná situace,“ řekl Speegle.

Policista vězňům nařídil návrat do cely, zatímco jeho kolegové začali s oživováním. Po chvíli se jim to podařilo. Nebýt zásahu vězňů, mohl dozorce zemřít, protože podle policistů by trvalo i 15 minut, než by do místnosti dorazil některý z dalších dozorců.

K incidentu došlo už 23. června, ale úřady video zveřejnily až na konci minulého týdne. Stav dozorce je prý už dobrý a brzy se plně zotaví. Dveře cely, přes které se zadržení lehce dostali, nechali od té doby zpevnit.

Reklama

Výběr článků

Načítám