Hlavní obsah

Lidé se v tradičním závodě vrhali ze svahu, aby chytili sýr

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V anglickém hrabství Gloucestershire se v pondělí konal tradiční závod, v němž se lidé vrhají dolů ze svahu, aby chytili téměř čtyřkilové kolo sýra. A jako každý rok se přišly na bizarní klání podívat tisíce lidí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Z kopce se nekutálel jen sýrVideo: Caters News, AP

 
Článek

Závod byl v roce 2009 zrušen z obav o bezpečnost, tehdy se totiž sjelo k prudkému svahu Cooper’s Hill u vesnice Brockworth víc než 15 tisíc lidí. Tradice však byla silnější a akce se koná i dále, jen neoficiálně.

Každý rok se tak desítky lidí bláznivě vrhají dolů ze 180 metrů dlouhého kopce, aby chytily osmilibrové (3,6 kilogramu) kolo sýra Double Gloucester. A každý rok je téměř jisté, že se mezi vítězi objeví Brit Chris Anderson. Vyhrál i letos, když zvítězil ve dvou mužských kategoriích ze třech, a podle BBC získal celkově 16. a 17. triumf.

„Snažím se neustále držet stejný směr, dělat to stejně a vyhrát,“ popsal Anderson pro The Daily Telegraph stručně svůj recept na úspěch.

Osmadvacetiletý Anderson si za dvě vítězství odnesl domů dvě kola sýra, což je v jeho případě poněkud paradoxní. Sýr totiž nesnáší. Ale závodění naopak miluje, a tak se každý rok vrací a s nadšením závodí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám