Hlavní obsah

Italský miliardář aspirující na starostu vyměnil ferrari za fiat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italský miliardář Alfio Marchini, který se chce stát starostou Říma, byl nedávno přistižen, jak cestou na setkání s veřejností u benzínové pumpy přesedl ze svého vozu značky Ferrari do podstatně skromnějšího Fiatu Panda, aby „neprovokoval svým bohatstvím“, jak poté vysvětlil místní televizi.

Foto: Alessandro Bianchi, Reuters

Alfio Marchini

Článek

To okamžitě vyvolalo značný ohlas nejen na místních webech. „Dělám naprosto totéž,“ uvedl s nadsázkou jeden z uživatelů. „Přijedu na konečnou metrem a pak přesednu na autobus!“

Jak napsal zpravodajský server The Times, „převlékání kabátů“ není v Marchiniho rodině ničím novým. Jeho dědeček, který se rovněž jmenoval Alfio, byl oddaným stoupencem komunistické strany. To mu ovšem nijak nebránilo pěkně kapitalisticky vydělat jmění na poválečném stavebním boomu v Římě.

Jeho vnuk rodinný majetek zdědil a ze stavebnictví ho rozšířil i do dalších oborů včetně finančnictví, služeb a energetiky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám