Hlavní obsah

Miliardář vzal 2500 zaměstnanců na dovolenou do Evropy

Novinky, vps

Čínský miliardář Li Ťin-jüan vzal na šestidenní dovolenou do Španělska 2500 zaměstnanců svého koncernu Tiens. Učinil tak v rámci oslav 21. výročí založení firmy. Není to přitom poprvé, co tento Číňan takto přilepšil svým zaměstnancům.

Foto: Profimedia.cz

Zaměstnanci koncertu Tiens ve firemních tričkách po přistání na letišti v Madridu

Článek

Už loni vzal Li Ťin-jüan na dovolenou do Paříže a na Azurové pobřeží hned 6400 svých podřízených. Tehdy se slavilo kulaté 20. výročí založení společnosti. [celá zpráva]

Letos přišlo na řadu Španělsko, konkrétně Madrid, kam přiletěli zaměstnanci ve čtvrtek dvaceti speciálně vypravenými letadly. V hlavním městě ale nestrávili celou dobu, čekal na ně výlet do Toleda a také cesta vlakem do Barcelony, kam se vydali v neděli. Domů se vracejí v úterý.

Firma pro své pracovníky rezervovala 1650 hotelových pokojů a pro jejich transport najala 70 autobusů. Celkové náklady na tuto cestu se podle webu deníku The Daily Mail odhadují na sedm miliónů eur (190 miliónů korun).

Ve společnosti, která zahrnuje aktivity v oblasti biotechnologie, turismu či realit, pracuje celkem osm tisíc lidí, z čehož vyplývá, že někteří vyrazili na dovolenou na šéfovy náklady už podruhé.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám