Hlavní obsah

Lední medvídě bavilo návštěvníky zoo „placáky“ do vody

Novinky, lpl
Columbus

Nora, teprve pětiměsíční mládě ledního medvěda, byla poprvé představena návštěvníkům zoo v Columbusu v americkém státě Ohio v pátek. A pozornosti si náležitě užívala.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Medvídě bavilo návštěvníky zoo "placáky" do vodyVideo: AP

 
Článek

Návštěvníci zoo nedočkavě čekali, až se Nora ukáže ve výběhu. Ta jakoby tušila, kolika párům očí a hledáčkům fotoaparátů je vystavena, spustila svou rošťáckou show. Svou roztomilou neohrabaností vyvolala hlavně u dětských návštěvníků nadšené reakce.

Nora se narodila 6. listopadu přímo v zoo. Ošetřovatelé doufali, že se matka mláděte, Aurora, o medvídě postará, ta však zhruba týden po narození mláděte brloh opustila a už se nevrátila. Ošetřovatelé poskytli medvědici dostatek času, po přetrvávajícím nezájmu matky jim však nezbylo, než mládě odebrat z výběhu, umístit do inkubátoru a krmit z lahve.

Nyní se huňatému medvíděti daří dobře, pravidelně přibírá na váze a učí se, jak být správným medvědem. Návštěvníci se budou moci přijít na Noru podívat každý den od půl desáté. Ve výběhu bude ale maximálně hodinu. Čas na lumpárny se bude postupně prodlužovat společně s tím, jak bude medvídě růst a sílit.

Reklama

Výběr článků

Načítám