Hlavní obsah

Na moskevských hřbitovech bude wi-fi zdarma

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Tři nejznámější moskevské hřbitovy Novoděvičí, Vagankovo a Trojekurovský vstupují do digitálního věku. Od nového roku místa posledního odpočinku kompletně prostoupí signál wi-fi, který bude pozůstalým k dispozici zdarma.

Foto: Profimedia.cz

Novoděvičí hřbitov v Moskvě

Článek

„Mít na hřbitově přístup k wi-fi bude velmi užitečné. Kdokoliv se bude chtít dozvědět víc o zesnulém nebo jeho náhrobku, dostane šanci si takovou informací najít on-line,“ vysvětlil serveru RT.com Artiom Ekimov z moskevské pohřební služby Ritual.

GPS souřadnice zesnulého

Dva moskevské hřbitovy už moderní technologie využívají. Do areálů umístily multimediální kiosky, na nichž si návštěvníci mohou zjistit GPS souřadnice požadovaného hrobu, fotografie zesnulých i datum pohřbu.

Do budoucna bych chtěla moskevská radnice podobnou službu poskytovat na všech hřbitovech, což vyžaduje vytvoření databáze asi osmi miliónů hrobů. Ani to není všechno – v říjnu letošního roku začala Moskva prodávat pohřební místa v aukcích.

Za bezplatným wi-fi ale nebudou muset Moskvané chodit na hřbitov. Město už občanům a návštěvníkům poskytuje bezdrátové připojení v parcích a prostorách metra.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám