Hlavní obsah

Když řidiči vidí taxi VB, sundají nohu z plynu

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řidiči zpomalí, lidé přestanou telefonovat nebo si je fotografují. To jsou reakce při pohledu na vozy bratislavské taxislužby, které zbarvením připomínají auta bývalé Veřejné bezpečnosti.

Na Slovensku jezdí taxi s designem aut někdejší Veřejné bezpečnostiVideo: Ivan Vilček, Právo

 
Článek

„Jednou jela za mnou řidička z Prahy a snažila se za jízdy vyfotografovat můj vůz. Občas nám také lidé mávají z chodníků,“ řekl Novinkám řidič VB Taxi Marián Polakovič.

„Přiznám se, že když jsem je poprvé uviděl, jejich vůz jel na neoznačené křižovatce zprava, a ještě hodný kus za křižovatkou jsem se děsil, že jsem jim nedal přednost a oni mě určitě zastaví. Staré reflexy prostě fungují,“ směje se Karol z Bratislavy. „Je to dobrý nápad. Kdysi z toho měli lidi strach a teď je to takové příjemné osvěžení,“ uvedl Ernest Šimon.

Vozy poznává i mladá generace

Polakovič je překvapený, že na jejich vozy reaguje nejen starší generace, ale i mladší lidé. „U teenagerů mě překvapilo, že vědí, co byla Veřejná bezpečnost. Možná to znají z filmů,“ diví se.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Auta mají design vozů někdejší Veřejné bezpečnosti

Taxislužba zaměstnává jako řidiče vesměs lidi, kteří předtím s taxi nejezdili. „Zjistili jsme, že na trh se vejde další taxislužba, pokud bude slušná. Máme proto lidi, kteří nikdy předtím nejezdili jako taxikáři,“ vysvětlil Boris Wagner, předseda představenstva společnosti, která VB Taxi provozuje.

Název i zbarvení vozidel zaregistroval Wagner jako ochrannou známku ještě v roce 2006.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám