Hlavní obsah

Řidička nabourala a na místě se z toho opila

Tekovské Nemce

Ne zrovna nejšťastnější nápad dostala jedenačtyřicetiletá Michaela ze slovenského Brezna, která havarovala se svým vozem na rychlostní komunikaci R1. Než dorazila přivolaná policie a odtahová služba, řidička si prý na uklidnění otevřela láhev vína a začala popíjet. Policisté jí pak dechovou zkouškou naměřili 1,71 promile alkoholu, informovala televize Markíza.

Řidička se po nehodě opilaVideo: TV Markíza

 
Článek

Žena nabourala u Tekovských Nemcí při předjíždění do vozu jedoucího před ní. V autě měla nákup, a tak si po nehodě z kufru vytáhla víno, alespoň podle svého tvrzení. Chtěla si tak zkrátit čekání a rovněž zmírnit stres z nastalé situace, což se jí evidentně povedlo. Po příjezdu televizního štábu byla v dobré náladě a na otázku, kolik toho vypila, odpověděla: „Já jsem to neměřila, bylo to takové spontánní.“

„Řidička se podrobila dechové zkoušce na alkohol, která byla pozitivní s výsledkem 1,71 promile alkoholu,“ uvedla krajská policejní mluvčí Božena Bruchterová. Policisté jí na místě zabavili řidičský průkaz a začnou ji stíhat za ohrožování pod vlivem návykové látky.

Zda se Michaela opila před jízdou, anebo skutečně až po ní, jak sama tvrdí, se už nedá zjistit. Podle dopravního experta však zákon hovoří jasně: pokud není nehoda došetřená na místě, nesmí nikdo ze zúčastněných požívat alkoholické nápoje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám