Hlavní obsah

Francie zastavila hon na tygra, byla to jen velká kočka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž
Aktualizováno

Francouzská policie zastavila téměř dvoudenní pátrání po velké kočkovité šelmě, která se volně pohybovala v okolí Paříže. Podle odborníků se totiž jedná jen o velký exemplář obyčejné kočky domácí. Informovala o tom francouzská média.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Francie zastavila hon na tygra, byla to jen velká kočkaVideo: Reuters

 
Článek

Přes dvě stě policistů a hasičů prohledávalo od čtvrtka okolí městečka Montévrain asi 40 kilometrů východně od francouzské metropole. Do pátrání byl nasazen i vrtulník s termovizí, profesionální lovci i armádní posily. U škol v Montévrain hlídkovali policisté, úřady místním poradily, aby raději zůstávali uvnitř budov.

Původní zprávy naznačovaly, že se pátrá po tygrovi. Později se mluvilo o velké kočkovité šelmě. Analýza stop nyní potvrdila, že se jedná o kočku. "Obyvatelům nehrozí žádné nebezpečí," uvedla dnes mluvčí départementu Seine-et-Marne. Odborníci podle ní vyloučili i hypotézu, že stopy v okolí města zanechal rys.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám