Hlavní obsah

Noční oblohou prosvištěla zelená koule

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mnoho obyvatel západní části Japonska v pondělí hlásilo pozorování ohnivé koule, která se prohnala noční oblohou. Podle odborníků se s největší pravděpodobností jednalo o meteor.

BEZ KOMENTÁŘE: Padající meteor zachytily kamery na letišti a v přístavu

 
Článek

Svědci kontaktovali kvůli pozorování jasně zářícího objektu observatoře v prefekturách Hirošima, Fukuoka a Ehime, uvedl server Japan Times.

„V ten večer bylo dobré počasí, takže tento jev mohlo vidět hodně lidí,“ řekl Hidehiko Agata z japonské Národní astronomické observatoře, který jev označil za bolid, tedy velmi jasný meteor.

BEZ KOMENTÁŘE: Oblohou proletěla zářící koule

Na záběrech z kamery na letišti ve Fukuoce byl meteor jasně zelený, na jiných záznamech se pak jevil spíše oranžový. Jeho zbytky dopadly podle BBC do moře, pokud vůbec nějaké po průletu atmosférou zbyly.

Reklama

Související témata:

Související články

Bolid změnil noční oblohu v den

Observatoř v anglickém městě Sidmouth zachytila v pondělí v noci na obloze bolid, tedy velmi jasný meteor. Jeho výbuch v atmosféře byl tak silný, že se noc na...

Ranní oblohou se prohnala jasná ohnivá koule

Lidé ve Španělsku mohli v neděli spatřit meteor, který ozářil oblohu nad velkou částí země. Tedy alespoň ti, kteří si přivstali, protože ohnivá koule proletěla...

Výběr článků

Načítám