Hlavní obsah

Nadšenci si postavili repliku slavného supersportu

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mechanici Lin-tchao Li a Jü Wang z Číny vždy chtěli vlastnit supersportovní automobil Lamborghini Diablo. Kultovní vůz se už ale dlouho nevyrábí, v Číně jich je jen pár a dovážet se tam nesmí, takže jejich sen se zdál nesplnitelný. Rozhodli se tak vzít věc do vlastních rukou a z originálních dílů si postavili auto sami.

BEZ KOMENTÁŘE: Lamborghini Diablo od čínských nadšenců

 
Článek

Konstrukce vozu vyšla talentované Číňany v přepočtu na 4,6 miliónu korun. Vzhledem k tomu, že diablo vlastní v Číně jen pár sběratelů a ceny jsou astronomické, považují oba konstruktéři svou cenu za nízkou.

Originální dvanáctiválec do svého výtvoru nesehnali, osadili ho tak alespoň osmiválcem. I tak je ale vůz schopný dosáhnout rychlosti 310 kilometrů za hodinu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Nadšení mechanici z Pekingu nejsou žádní začátečníci. Pár replik už postavili a nedávno dokončené diablo je dokonce už jejich druhým. První začali stavět v roce 2010 a koupil ho od nich zakladatel čínského e-commerce obra Alibaba, který ho vystavil v sídle firmy.

Li i Wang by se rádi vrhli na stavbu vlastních rychlých automobilů, ale narážejí na zákony, které jim to zakazují. Zatím se tak musí spokojit s replikami.

„Číňané také umí vyrábět supersportovní auta. Chceme produkovat vozy vyráběné Číňany pro Číňany a naplnit poptávku našich krajanů po něčem osobitém za dostupnou cenu,“ řekl Wang agentuře Reuters.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám