Hlavní obsah

Týraný slon, kterého osvobodili po 50 letech v zajetí, se setkal s novou rodinou

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slon Raju, kterého v pátek osvobodili záchranáři z organizace Wildlife SOS, se pomalu zabydluje v útulku pro slony v indickém městě Mathura. Podle veterinářů bude trvat dlouho, než se po 50 letech týrání zotaví. Pomoci by mu v tom měli ostatní sloni v útulku.

BEZ KOMENTÁŘE: Slon, kterého osvobodili po 50 letech, se setkal s novou rodinouVideo: Wildlife SOS

 
Článek

Raju strávil v zajetí 50 let. O jeho minulosti se moc neví, záchranáři vzhledem k jeho stavu předpokládají, že ho jako mládě chytili pytláci a následně prodali. Celý život pak strávil v řetězech, hladověl a týrali ho. Osvobození bylo podle svědků velmi emotivní, Rajuovi při něm podle záchranářů tekly slzy. [celá zpráva]

Po záchraně, které předcházel rok běhání po soudech a úřadech s cílem získat povolení ke slonově osvobození, byl Raju převezen do sloního útulku a rezervace v Mathuře.

Týraného slona osvobodili po 50 letech, brečel štěstím

„Ostatní sloni v útulku se při našem příjezdu vzbudili a šli se podívat, co se děje. Byl to výjimečný moment,“ řekl zakladatel organizace Wildlife SOS Kartick Satyanarayan.

„Potřebuje rozsáhlou zdravotní péči a bude trvat dlouho, než se mu vrátí zdraví,“ řekl veterinář Yaduraj Khadpekar.

Raju byl v útulku přivítán štědrou dávkou manga, banánů a sušenek. Slonice Phoolkali, která se do rezervace dostala před dvěma lety poté, co ji našli podvyživenou a částečně slepou ve skladě bez oken, podle zaměstnanců útulku trvala na tom, že si s novým členem rodiny musí dát večerní svačinku. Raju se tak zatím jen přes plot setkal s prvním členem svého nového stáda. Se zbylými šesti členy rodiny ho záchranáři seznámí postupem času, až se alespoň částečně zotaví ze strastiplného pobytu v zajetí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám