Hlavní obsah

Odmítla rodinné milióny, místo toho peče dorty

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Číňanka Jang Jingová si mohla lehce zajistit pohodlný život. Stačilo, aby kývla na nabídku svého otce a převzala rodinnou firmu. Devětadvacetiletá žena ale odmítla a raději si splnila svůj sen – začala péct fondánové dorty. Sázka do loterie se vyplatila – dnes má 11 pekařství a prosperuje.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Odmítla tatínkovy peníze, raději se sama živí jako cukrářkaVideo: Reuters

 
Článek

Rodina Číňanky zbohatla v ocelářském byznysu a všichni očekávali, že dcera převezme po svém otci řízení firmy. K překvapení příbuzných si ale vybrala jinou cestu, a odmítla tak péči o rodinný majetek v hodnotě asi tří set miliónů korun.

„Bylo to poprvé, co jsem mu (otci) řekla ne. Nikdy jsem si nemyslela, že budu mít odvahu říci mu tohle slovo,“ svěřila se Jingová agentuře Reuters.

S pečením dortů začala Číňanka v roce 2012 po svém návratu ze zahraničí. Byla to pro ni velká změna, do té doby si užívala privilegovaného života dívky, která se narodila do bohaté rodiny. Právě díky tomu mohla studovat deset let v Austrálii a strávit velkou část života mimo Čínu.

Podnikání se Jingové daří – během dvou let otevřela 11 pekařství v osmi městech. Otec ale i přes její velký úspěch s jejím rozhodnutím stále nesouhlasí. Číňanka však rozhodnutí stát se cukrářkou nelituje a je nadmíru spokojená.

„Litovala bych, kdybych nezačala s pečením nebo to vzdala,“ dodala Jingová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám