Hlavní obsah

Co dělají pandy v divočině, když se nikdo nedívá?

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čína

Pracovníci čínské rezervace Siao-Čchen-Kchou rozmístili v divočině několik kamer, aby zachytili život zvířat ve volné přírodě. A jejich úsilí už přineslo plody. Podařilo se jim mimo jiné natočit dvě pandy velké při jejich běžných aktivitách, uvedla agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kamery zachytily pandy v divočiněVideo: Reuters

 
Článek

Zaměstnanci naistalovali v přírodní rezervaci v okrese Pching-wu už po několikáté množství kamer. Když v březnu pak procházeli poslední záznamy, zjistili, že osm aparátů zachytilo dvojici pand, které si nerušeně krátily čas vzájemným zápasením.

Zatímco jedna panda povalila druhou na zem, ta se snažila z jejího sevření vysvobodit. Podle jednoho ze zaměstnanců Čenga Sunga se podobné záběry podařilo nahrát vůbec poprvé v historii rezervace.

Medvědí škrabací seance

Podobně vloni v létě zveřejnili zaměstnanci Alberta Parks v Kanadě záznam, na němž jsou zachyceni medvědi v jejich přírodním prostředí.

BEZ KOMENTÁŘE: Tajná škrábací party medvědů v leseVideo: Alberta Parks

Nastražené kamery odhalily, že medvědi se ve volných chvílích oddávají škrábání se o stromy. Co však začalo jako drobné drbání jednoho medvěda, skončilo jako velkolepá drbací party.

Reklama

Výběr článků

Načítám