Hlavní obsah

Labradora vtáhlo rozbouřené moře, vyděšeného ho našli na skále

Novinky, jky
Sea Palling

Dobrovolníci z organizace RNLI (Royal National Lifeboat Institution) sídlící v britském Happisburghu zachránili psa, kterého z břehu odneslo rozbouřené moře. Fenka labradora byla přitom se svou majitelkou na běžné procházce po pobřeží, když ji překvapila větší vlna, která ji spláchla a odtáhla směrem do moře.

Dramatická záchrana labradora

 
Článek

Majitelka venčila svou fenku zlatého labradora ve vesnici Sea Palling v Norfolku v neděli ráno. Ta byla podle všeho poměrně krátce po porodu a značně oslabená. Když ji vlna vtáhla do moře, byla v bezprostředním ohrožení života. Na vodu se po ní vyjel skoro okamžitě podívat muž na kajaku, ale neuspěl. V té chvíli už nikdo nevěřil, že majitelka svou fenku ještě někdy spatří.

Lodní posádce organizace RNLI se však nakonec podařilo prochladnutou fenku najít, když se jí podařilo vyšplhat na skálu trčící z moře. Videa umístěná na helmě jednoho ze záchranářů pak ukázala, jak ji skupina dostala do bezpečí. Fenka jim také v lodi okamžitě projevila svou náklonnost.

„Byl to opravdu šťastný pes. Jsme vděční, že jsme byli ve správnou chvíli na správném místě,” uvedl člen záchranářského týmu Jake Munday.

Reklama

Výběr článků

Načítám