Hlavní obsah

Putin dostal v Koreji pás v taekwondu, má vyšší úroveň než Chuck Norris

Novinky, vps

Ruský prezident Vladimir Putin dostal během návštěvy Jižní Koreje pás a diplom devátého danu v korejském bojovém umění taekwondo, napsal server BBC s odkazem na ruskou agenturu ITAR-TASS. Může se tak chlubit vyšší úrovní než Chuck Norris, který dosáhl na osmý dan. Je však třeba dodat, že v případě Putina se jedná jen o čestné ocenění.

Foto: Profimedia.cz

Vladimir Putin si přebírá černý pás v taekwondu.

Článek

Putinovi předal ocenění prezident Světové federace taekwonda. V minulosti už obdrželi nejvyšší vyznamenání tohoto korejského umění například prezidenti Mezinárodního olympijského výboru Juan Antonio Samaranch a Jacques Rogge.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vladimir Putin se v roce 2009 předvedl veřejnosti jako judistaVideo: Reuters

„Nemyslím si, že bych si zasloužil takto vysoký dan. Řekněme, že se jedná o naši kampaň jak zpopularizovat toto nádherné bojové umění. Budeme se snažit přispět k jeho popularitě v Rusku,“ řekl podle serveru International Business Times Putin při převzetí pásu.

Ruský prezident není v oblasti bojových umění žádným nováčkem. Je držitelem černého pásu v judu, který si na rozdíl od taekwonda poctivě vydřel. Rád se jím chlubí, a dokonce natočil DVD s názvem „Učíme se judo s Vladimirem Putinem“.

Reklama

Výběr článků

Načítám