Hlavní obsah

Dívka se před zrcadlem dokáže změnit v japonskou panenku

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladá studentka animované tvorby, která působí pod uměleckým jménem Lea Wang, se ve tváři maluje jako panenka z hračkářství nebo spíše jako postavička z japonských animovaných filmů. „Líčení mi zabere asi dvě hodiny. Bez líčení na ulici nechodím,“ uvedla Lea (17) v rozhovoru pro televizi Markíza.

Foto: TV Markíza

Lea vypadá jako panenka z japonské pohádky.

Článek

Mladá umělkyně se začala malovat jako panenka před třemi lety. Kromě výrazného malování si do očí vkládá speciální čočky a lepí si dlouhé řasy. Rodiče se postupně s jejím vzhledem smířili, ale pro okolí je stále atrakcí.

„Lidi se se mnou rádi fotografují,“ říká. Ve škole s tím problém nemá. „My jsme tam všichni umělci, takže ve škole chápou, že máme svůj vlastní projev,“ dodává svérázná dívka.

Lea se ve volném čase učí japonštinu, protože po ukončení studia chce do Japonska vycestovat. „Chtěla bych tam pracovat jako animátorka. Domnívám se, že bych tam celkem zapadla,“ říká Lea.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám