Hlavní obsah

Čivava zachránila holčičku, na kterou zaútočil pitbul

– Chilliwack
Novinky, vps

Čivavy mnoho lidí nepovažuje za odvážné plemeno, ale i mezi příslušníky této malé rasy se najdou nebojácní psi. Důkazem je fenka Honey, která přispěchala na pomoc osmileté Jenně Desrochersové, kterou napadl pitbul. Štěkáním na sebe upoutala pozornost a zachránila holčičku od ještě vážnějších zranění, nebo dokonce smrti. O případu informovala kanadská televize CBC.

BEZ KOMENTÁŘE: Čivava zachránila holčičku, na kterou zaútočil pitbulVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Jenna si hrála na zahradě u svých prarodičů v kanadském městě Chilliwack, když vtom se sousedovu pitbulovi podařilo dostat přes plot. Na dívku zaútočil a pokousal ji na obličeji. Situace mohla být ještě horší, ale na místo přispěchala čivava dívčiny babičky a upoutala pozornost útočícího psa. Jeho majiteli tento okamžik stačil k tomu, aby psa chytil za obojek a odtáhl ho pryč.

„Pitbul srazil Jennu na kolena a šel po jejím obličeji, alespoň tak mi to popsal jeho majitel. Jak se objevila čivava, pitbul za ní běžel. Jako odlákání pozornosti to stačilo,“ řekla dívčina babička Anne Marie Desrochersová.

Holčička strávila několik hodin na operačním sále, na zašití ran byly potřeba stovky stehů. Teď už je v pořádku. Její babička navíc říká, že to mohlo dopadnout mnohem hůře.

Čtyřletá čivava, která v přítomnosti kamer působila ustrašeným dojmem, se dočkala ocenění „Malý pes, velký hrdina“ od organizace PETA a byla velebena jako zachránce v mnoha kanadských televizních pořadech a dalších médiích.

Po dohodě mezi zúčastněnými soused souhlasil s tím, že svého pitbula nechá utratit.

Reklama

Výběr článků

Načítám