Hlavní obsah

Depardieu dostal do pasu razítko o novém saranském bydlišti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Saransk

Kulatým razítkem o novém "trvalém bydlišti" v mordvinském Saransku místní úřady stvrdily ruské občanství francouzského herce Gérarda Depardieua. Osvědčení o nové adrese dostal do novotou zářícího ruského pasu a svým novým krajanům slíbil, že se začne učit rusky.

Foto: Reuters

Depardieu si vyzvedl ruský pas přímo u Putina.

Článek

Povzbuzen nadšenými komentáři moskevského tisku si Depardieu v Kremlu vyprosil ruské občanství letos v lednu. Od prezidenta Vladimira Putina ho převzal na protest proti vysokému zdaňování bohatých ve Francii. Zatímco pro Rusko je hercova volba oceněním, ve Francii si Depardieu vysloužil spíš posměch.

Mordovští patrioti se slavnému Francouzovi odvděčili hromadou dárků, mezi nimiž nechyběly válenky (zimní boty z plsti) nebo bohatě vyšívaná rubacha (košile). Podle úředního programu má o víkendu Depardieu v Saransku bohatý program, má například navštívit "přední podniky potravinářského a zpracovatelského průmyslu".

Jeho nová adresa zní Saransk, Leninův obvod, Demokratická 1. Dům prý stojí v centru města a je bydlištěm mnoha místních celebrit. Sám Depardieu v něm ovšem bydlet nebude. Novou adresu mu v domě svých rodičů zjednal jeho ruský přítel, filmař a saranský rodák Nikolaj Borodačov. Veškeré nezbytné formality podle místních zařídil právě on.

Saranská radnice podle agentury ITAR-TASS neztrácí naději, že slavný herec se ve městě nakonec přece jen usadí. Kdyby i chtěl Depardieu do Ruska občas zajet, je prý ale mnohem pravděpodobnější, že bude mít dům v okolí Moskvy. Parcelu prý už si vybral v rezidenčním satelitu Belyje Stolby asi 20 kilometrů jižně od Moskvy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám