Hlavní obsah

Exkluzivní automobil je pokryt krystaly a má chlupaté sedačky

Novinky, mif, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na největším veletrhu spotřební a výpočetní techniky na světě CES 2013 v Las Vegas bylo k vidění i několik zajímavých automobilů. Na nich výrobci prezentovali nejnovější vychytávky, které je možné do vozů nainstalovat. Zaručeně největší pozornost mezi návštěvníky strhával upravený Lexus CT200h od Matta Toma.

Upravený Lexus na veletrhu CES v Las VegasVideo: Jakub Kynčl, Novinky

 
Článek

„Už jako malého kluka mě bavilo vrtat se v autech. Tehdy jsme s tátou měnili olej, brzy a dělali drobné opravy,“ vysvětlil Tom, jak se dostal postupně až k úpravám automobilů.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Matt Tom na veletrhu CES v Las Vegas.

V roce 2011 se rozhodl, že svůj vůz Lexus CT 200h vylepší tak, jak to jen bude možné. Všechno přitom začalo nevinně, když nalepil na ventilaci uvnitř automobilu pár krystalů od Swarovskiho. Ty se mu ale zalíbily tak moc, že během následujícího půl roku jich nalepil na další části vozu více jak 30 tisíc.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Krystaly jsou pokryty i rámečky na SPZ.

Mezi další úpravy, za které již utratil téměř 200 000 korun, patří instalace pohodlných chlupatých sedaček, křišťálového lustru či praktických závěsů. Ty jsou samozřejmě stejně jako zbytek vozu zdobeny krystaly. Cena za úpravy by se nejspíše vyšplhala ještě na vyšší sumu, ale majiteli se podařilo sehnat celou řadu sponzorů, jejichž loga jsou za to nalepena na voze.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Upravený Lexus CT 200h

Matt Tom, který žije v Los Angeles a pracuje jako zdravotní bratr, chtěl původně využívat svoje auto pouze na slavnostní příležitosti. Nakonec si jej však tak zamiloval, že s ním jezdí úplně všude. Za poslední dva roky už najezdil téměř 70 tisíc kilometrů.

Foto: Lexus

Lexus CT 200h

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám