Hlavní obsah

U obchodního domu se potulovala nešťastná opička v zimním kabátku

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Toronto

Druhou adventní neděli čekalo na návštěvníky obchodního domu s nábytkem v kanadském Torontu roztomilé překvapení. Lidem se pod nohy naprosto nečekaně připletla zatoulaná opička v huňatém kabátku.

Nešťastná opička v zimním kabátku se ztratila na parkovišti u obchodního domuVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Sedmiměsíční makak rhesus se nějakým způsobem vysvobodil ze své přepravní klece, našel si cestu ven ze zaparkovaného auta a vydal se přes parkoviště směrem k prodejně, kde vzbudil pozdvižení.

„Na zemi bylo něco malého a kolem stál hlouček lidí. Zpočátku mi nebylo jasné, co to bylo za zvíře. Pak mi ale došlo, že je to opička,“ přiznala agentuře Reuters překvapená obyvatelka Toronta Bronwyn Pageová.

„Je to velmi bizarní. Jak se mohla v Ikee vzít opička? Nikdy bych nečekala, že něco takového uvidím. Docela mě to šokovalo,“ dodala mladá Kanaďanka.

Majitel o opičku přišel

Přihlížející přivolali odpovědné osoby a opičku, jejíž výraz působil doslova nešťastně, zahnali z rušného parkoviště do tepla obchodního domu.

Na místo nakonec dorazil i majitel zvířete, který se ovšem musel makaka vzdát a nyní čelí obvinění z ilegálního chovu. O malou opičku, která se těší dobrému zdraví, se tak nyní starají pracovníci torontského útulku pro zvířata.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám