Hlavní obsah

Žena na Příbramsku porodila s asistencí partnera v autě

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předčasným porodem v autě skončila v sobotu cesta těhotné ženy z Příbramska do nemocnice. Žena porodila dítě ve voze na kraji silnice. Přivést dítě na svět jí pomáhal partner s asistencí zdravotníků po telefonu.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Zdravotnické středisko přijalo tísňové volání nastávajícího otce v podvečerní hodině. „Operátor linky 155 zjistil, že se již jedná o porod v chodu a do porodnice dojet už určitě nestihnou. Domluvil se s budoucím tatínkem, kde zastaví s vozem u silnice, a na místo okamžitě vyslal posádku rychlé lékařské pomoci z Příbrami,“ informovala mluvčí středočeské záchranky Tereza Janečková.

Zdravotnice v sanitce byla s mužem v kontaktu přes telefon a radila mu, co má dělat. „Než sanitka dorazila na místo, tatínek s pomocí naší operátorky porodil holčičku. Maminka i novorozená holčička byly v pořádku. V péči našich záchranářů a pod dohledem lékaře byly převezeny do příbramské porodnice,“ doplnila mluvčí Janečková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám