Hlavní obsah

Nejsympatičtější maminka Čech je z Hradce Králové

Právo, Jiří Ovčáček, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mariánské Lázně

Nejsympatičtější maminkou Čech byla v sobotu v Mariánských Lázních zvolena Gabriela Lupínková (43) z Hradce Králové, která soutěžila s devítiletou dcerou Valerií. Soutěže Missis se přitom nezúčastnila poprvé. Přízeň poroty se pokusila získat i před dvaceti lety, kdy se zúčastnila prvního ročníku klání.

Nejsympatičtější maminka Čech je z Hradce KrálovéVideo: Miroslav Homola, Právo

 
Článek

Missis Čech pro rok 2013 korunovali v mariánskolázeňském Městském divadle uchazeč o prezidentský post Jan Fischer a senátní kandidát ČSSD Rudolf Kozák, který sice postoupil do druhého kola, ale nakonec nad ním zvítězil komunista Václav Homolka. V porotě zasedla i advokátka Klára Veselá - Samková, která též hodlá zabojovat o post hlavy státu.

Vítězka soutěže s malou Valerií zaujala porotu například volnou disciplínou, kdy vystoupily v převleku za piráty a na pódiu zatancovaly.

Foto: Mississ 2013

Vítězka finále Missis Čech 2013 Gabriela Lupínková s dcerou Valerií je korunována Janem Fischerem a Rudolfem Kozákem

Soutěž Missis se koná už podvacáté. Zajímavostí je, že Lupínková se zúčastnila prvního ročníku, kdy se pokusila dobýt nejvyšší metu s druhou dcerou, které je nyní 23 let.

Foto: Mississ 2013

Na snímku vítězky finále Missis 2013: zleva Lenka Sulanová s dcerou Bárou, Gabriela Lupínková s dcerou Valerií a Veronika Hrubá s dcerou Terezou.

První vicemissis se stala Lenka Sulanová (35) z Milevska s osmiletou dcerou Bárou. Na třetím místě se umístila Veronika Hrubá (34) z Kozolup s desetiletou Terezou.

Nechyběla dražba korunky, jeden z diváků ji získal za 40 tisíc korun. Divákům zazpívala Heidi Janků a Vlasta Korec.

Za dvacet let, co se soutěž Missis koná, bylo na charitativní účely vybráno přes sedm miliónů korun. V polovině listopadu se uskuteční moravskoslezské kolo soutěže Missis a v únoru příštího roku celostátní finále.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám