Hlavní obsah

Z 23leté Rumunky se stala babička, z její 40leté matky prababička

– Bukurešť

Rumunka Rifca Stanescuová se stala ve třiadvaceti letech babičkou, když její dcera v jedenácti letech porodila zdravého chlapečka. Tomu jsou dnes už tři roky. Rifce z města Investi bylo dvanáct let, když sama porodila prvorozenou dceru Mariu, která učinila ze své čtyřicetileté babičky prababičku. Agentury tento týden zveřejnily fotografii rodiny.

Foto: Isifa

Rodina žije spokojeným životem. Nalevo je manžel, vedle něj nyní už šestadvacetiletá manželka a jejich syn. Napravo pak matka ženy.

Článek

Rifca a Maria patří k rumunským kočovným Romům, v jejichž komunitách je naprosto běžné, že se berou děti kolem jedenácti let věku a mají vlastní potomky. Mariin syn Ion už byl ve věku dvou let zasnouben s osmiletou dívkou.

Rifca otěhotněla a porodila Mariu ve svých dvanácti letech, pak měla ještě další potomky. Sama prý ale chtěla, aby její děti zůstaly ve škole a s pohlavním životem a plozením dětí počkaly. Jenže i Maria se vdala v jedenácti a hned otěhotněla.

„Jsem šťastná, že jsem babičkou, ale přála jsem si pro Marii něco jiného, něco jiného i pro sebe. Nesnažila jsem se zabránit své dceři, aby se vdala, protože taková je tradice. A tak se to stalo,“ uvedla Stanescuová novinářům z britského listu The Sun, kteří se za nejmladší babičkou planety vydali do Rumunska.

Dnes je Rifce již 26 let, ale její rekord stále nebyl překonán.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám