Hlavní obsah

Muž sestrojil nákupní vozík, který může jet rychlostí až 200 km/hod

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Američanovi Calu VanSantovi se podařilo sestrojit zřejmě nejrychlejší nákupní vozík na světě. Kuriózní vozidlo pohání osmiválec od Chevroletu. Inspiraci čerpal 49letý konstruktér v automobilovém pořadu Top Gear.

BEZ KOMENTÁŘE: Motorizovaný nákupní vozík může jet rychlostí až 200 kilometrů za hodinu

 
Článek

Téměř třímetrový kolos uveze šest lidí a podle svého tvůrce může jet rychlostí až 200 km/h. Maximální rychlost ovšem ještě nebyla testována. Konstrukce zabrala podle deníku Daily Mail dva roky a stála v přepočtu 310 000 korun.

Vozík byl původně určen pro přehlídku v Lancasteru v Pensylvánii, kde VanSant žije, ale stal se tak populárním, že ho začal pronajímat k propagačním účelům. Momentálně věnuje veškeré úsilí tomu, aby byl jeho výtvor zapsán do Guinnessovy knihy rekordů jako nejrychlejší nákupní vozík na světě.

VanSantovi nelze upřít body za originalitu, ale z hlediska náročnosti konstrukce ho překonává Číňan Ťien Wang. Ten dokázal i se svými omezenými prostředky sestrojit repliku Lamborghini Reventon. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Číňan si vyrobil vlastní Lamborghini Reventon, k originálu má ale dost daleko

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám