Hlavní obsah

Bugina se při skoku z rampy otočila okolo své osy a pokračovala v jízdě

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skok inspirovaný klasickou dětskou autodráhou převedl do skutečnosti hollywoodský kaskadér Brent Fletcher. Rozjel se z rampy a svoji buginu otočil ve vzduchu o 360 stupňů kolem její osy, poté dopadl opět na kola, informoval server thesun.co.uk.

BEZ KOMENTÁŘE: Kaskadér předvedl s buggy vývrtku jako z autodráhy

 
Článek

Odvážnému kousku předcházely pečlivé přípravy. Vůz se rozjel téměř devadesátikilometrovou rychlostí a vjel na víceúrovňovou rampu, která mu umožnila provést ve vzduchu „vývrtku“.  Auto letělo vzduchem 28 metrů, a vytvořilo tak nový světový rekord ve spirálovitém skoku. Ten předchozí činil 22,5 metru.

„Nejvíc vzrušující byl dopad. Většinou totiž očekávám velkou ránu. Byl to opravdu skvělý pocit, chtěl bych to dělat pořád,“ citoval sedmačtyřicetiletého Fletchera server espn.go.com.

Vozidlo, vážící přes 1100 kilogramů, bylo speciálně vyrobeno podle modelu z populární dětské autodráhy. Řidičovo sedadlo muselo být kvůli pokusu umístěno přesně do středu. Auto nejdřív dopadlo na zadní levou pneumatiku, která ztlumila náraz, a vzápětí po všech čtyřech sjelo z doskokové části rampy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám