Hlavní obsah

Žena si nevšimla kolejiště metra a vběhla do něj i s dítětem v náručí

– Cambridge
Novinky, Markéta Klánská

Nepozornost se někdy opravdu nevyplácí. Na vlastní kůži se o tom tuto středu na zastávce metra Kendall v massachusettském městě Cambridge přesvědčila Američanka Meera Thakrarová. Jak byla zmatená, naprosto nepochopitelně překročila na nástupišti žlutou bezpečnostní čáru a i se čtyřletým synem Krishem v náručí vstoupila přímo do kolejiště.

BEZ KOMENTÁŘE: Žena s dítětem v náručí omylem vběhla do kolejištěVideo: MBTA

 
Článek

„Když jsem se dívala na video z bezpečnostní kamery, říkala jsem si, kde jsem jen nechala hlavu. Bylo to celé způsobené rozrušením,“ uvedla Thakrarová, která ten den pospíchala, aby se dostala do soupravy mířící do Bostonu. V tu chvíli se údajně tak soustředila na stojící metro na druhé straně, že si nevšimla té mezery před ním.

Jak Thakrarová padala do kolejiště, syna držela před sebou. Když dopadli, zdálo se, že Krish narazil hlavou do kolejí. Zmatená matka i její syn ovšem měli štěstí v neštěstí. Na pomoc jim přispěchali dva cestující. Neznámá žena, která pomohla Thakrarové, a muž jménem Kris, který zvedl čtyřletého chlapce. Tomu se nakonec nic nestalo.

„Byl to instinkt. Skočil jsem dolů a popadl to dítě. Když jsem se obrátil, abych ho vyzvedl nahoru, viděl jsem tolik pomocných rukou, nevěděl jsem, co se děje,“ přiznal pravidelný cestující Kris, který si teprve poté uvědomil, že se mohlo blížit metro.

Žena děkovala obětavým lidem i Bohu

Thakrarová, která žije v Attleboro se regionální televizi WBZ svěřila, že nedokáže uvěřit, jak ti lidé jednali obětavě. Ráda by jim tak za to poděkovala. Zároveň však i věří, že v tu chvíli zasáhla také božská síla: „Myslím, že nás zachránil Bůh, je to zázrak.“

Mluvčí místního dopravního úřadu Joe Pesaturo ocenil rychlou reakci svědků události, na druhou stranu ale neopomněl upozornit na hrozící nebezpečí: „Je důležité, aby si veřejnost uvědomila, že místní třetí kolej metra je pod elektřinou. Je nejlepší okamžitě kontaktovat zaměstnance drah, kteří by upozornili posádku blížícího se vlaku a co nejrychleji elektřinu vypnuli.“

Reklama

Výběr článků

Načítám