Hlavní obsah

NBC kvůli spotu s opicí po zprávě o černošské gymnastce čelí nařčení z rasismu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká stanice NBC čelí obvinění z rasismu poté, co odvysílala reklamu s opicí na gymnastických kruzích vzápětí po záznamu výkonu afro-americké gymnastky Gabby Douglasové, která vybojovala na olympiádě v Londýně zlatou medaili. Televize se za nevhodné načasování reklamy omluvila.

BEZ KOMENTÁŘE: Kvůli tomuto momentu ve vysílání obviňují televizi NBC z rasismu

 
Článek

Moderátor sportovních zpráv Bob Costas po odvysílání vítězné sestavy Douglasové prohlásil: „Určitě je teď spousta afro-amerických holčiček, které si dnes říkají ‘Hele, tohle bych taky ráda zkusila’. Více z Londýna už za okmažik.”

Po těchto slovech se na obrazovkách objevila upoutávka na sitcom Animal Practise, v níž opice oblečená do gymnastického úboru cvičí na kruzích. Rozezlení diváci bombardovali stanici NBC stížnostmi a obviněními z rasismu.

Televize následně vydala prohlášení, v němž uvedla: „Zlatá medaile Gabby Douglasové byla historickým a inspirujícím úspěchem. Upoutávka na Animal Practise, která už se před tím ve vysílání objevila třikrát, je jedním ze série olympijsky laděných spotů, které jsou nasazovány tak, aby měly co největší sledovanost. Jistě nebylo úmyslem někoho urazit.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám