Hlavní obsah

Z nejšílenějšího svatebního dortu na světě mrazí i otrlé

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cukrářským kreacím se meze nekladou a každý z nás už asi někdy viděl dort, který ho ohromil nebo aspoň pořádně pobavil. V americkém Tennessee soutěžili i letos cukráři se svými výtvory a vítězem se tentokrát stala Sarah Jonesová se svým originálně brutálním svatebním dortem.

Foto: Profimedia.cz

Ponurý svatební dort vyhrál ve velké soutěži dortů v Tennessee.

Článek

Zapomeňte na upíry, jednoznačně největším lákadlem při evokování strašidelných scén jsou zombie a tvorové z jiných planet. Na to jistě myslela i cukrářka Sarah Jonesová, která dospěla k tomu, že nejlepším způsobem, jak se rozloučit s mládenectvím, je dát si dort představující neživou nevěstu. Za svůj počin si ze soutěže dortů Tennessee Valley Fair odnesla první příčku.

Foto: Profimedia.cz

Mrtvou nevěstu by asi na svatebním stole nechtěl úplně každý pár...

Nejen Sarah Jonesová však vytváří dorty, ze kterých zamrazí snad každého milovníka hororů. Umělec a sochař Scot Hove už úplně cukrář není. Vlastně vůbec. Vyrábí nicméně sochy ve tvaru hororových dortů. Při jejich tvorbě využívá speciální polyuretanovou pěnu, do které posléze řeže pomocí tesařských japonských nožů. Výsledky jsou obdivuhodné, prohlédnout si je můžete na následujících fotkách.

Foto: Profimedia.cz

Jako z jiné planety...

Foto: Profimedia.cz

Výjimečné dorty by bylo člověku skoro líto i jen nakrojit.

Foto: Profimedia.cz

Některé dorty působily až kapku zvráceně.

Foto: Profimedia.cz

Dort pro radost?

Foto: Profimedia.cz

Překvapení číhá uvnitř....

Reklama

Výběr článků

Načítám