Hlavní obsah

Mohutný blesk udeřil těsně vedle mostu plného aut, mladík to natočil

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Newcastle

Dvacetiletý Brit Marc Burton byl ve čtvrtek ve správnou chvíli na správném místě. Když nad Newcastelem řádila bouře, s mobilem v ruce stál u okna a přírodní show natáčel. Najednou těsně u mostu Tyne Bridge, na kterém v tu chvíli bylo plno aut, udeřil mohutný blesk.

BEZ KOMENTÁŘE: Mohutný blesk udeřil těsně vedle silničního mostu plného aut

 
Článek

„Viděli jsme nad město přicházet ohromný mrak, déšť bičoval ulice. Museli jsme to vyfotit a najednou jsme viděli kolem blesky. Napadlo nás, že by jeden z nich mohl uhodit do mostu,“ uvedl pro regionální deník JournalLive Burton, který bouřku sledoval ještě se svým o pět let starším kamarádem Paulem Somervillem.

Jak předpokládali, tak se také stalo. Blesk udeřil s hrozivým burácením v těsné blízkosti ikony města, která se klene nad řekou Tyne.

„Ten zvuk zněl, jakoby někdo túroval motor přímo v bytě. Báli jsme se. Na videu není ten hluk pořádně slyšet. Musel jsem couvnout od okna. Ta záře byla prostě šílená,“ popsal Burton.

Video se šířilo překvapivou rychlostí

„Z komentářů k videu je patrné, že spousta lidí sledovala to samé. Myslím, že je to pouhé štěstí, že jsem zrovna stál u okna a natočil to,“ dodal mladík.

Dvacetivteřinový klip pořízený ve čtvrtek odpoledne, kdy bouře nad Newcastelem řádila, viděly už tisíce lidí z celého světa.

„Je to bláznivé. Nahráli jsme video na internet a během hodiny to mělo tisíce kliků a desítky komentářů. Objevilo se dokonce i na BBC a ITV.,“ uvedl Somerville.

Reklama

Výběr článků

Načítám