Hlavní obsah

Napadeného muže zachránil kardiodefibrilátor, nůž se o něj zarazil

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

San Diego

Sedmapadesátiletý muž ze San Diega v Kalifornii měl dvojnásobné štěstí, že mu lékaři implantovali kardiodefibrilátor. Nejenže toto zařízení elektrickými výboji nebo celou řadou stimulačních impulsů zabraňovalo selhání jeho srdce, ale ještě ho minulý týden zachránilo při napadení nožem.

Foto: Profimedia.cz

Kardiodefibrilátor nečekaným způsobem zachránil svému nositeli život, schytal za něj ránu nožem. Ilustrační foto

Článek

Podle policie se muž, jehož jméno nebylo zveřejněno, ve čtvrtek dopoledne začal u výtahů na zastávce u nákupního centra Fashion Valley hádat se svým známým. Jejich vztah však zřejmě nebyl příliš přátelský, protože 60letý Richard Kiley najednou vytáhl zavírací nůž.

Kiley bohužel nezůstal jen u pohrůžky a nůž zabodl svému známému do hrudníku. Trefil přímo kardiodefibrilátor, který tak nečekaným způsobem bezprostředně zachránil svému nositeli život.

Přesto byl napadený Američan převezen se zraněním do nemocnice. Kiley byl naproti tomu na další zastávce zatčen pro podezření z pokusu o vraždu, informovala o tom agentura AP.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám