Hlavní obsah

V Austrálii odchytili nebezpečného krokodýla zabijáka, sežral devět psů

Novinky, Markéta Klánská
Daly River

Nebezpečný krokodýl ohrožoval v uplynulých týdnech australskou osadu Daly River u stejnojmenné řeky asi 225 kilometrů jižně od Darwinu. Podle hlášení sežral asi devět domácích psů a nezastavil by se prý ani před dětmi. Místní ochránci zvířat ho tedy museli minulé úterý odchytit a převézt jinam. Jejich zásah je natočený na videu.

BEZ KOMENTÁŘE: Australští ochranáři natočili odchyt 4,5 metru velkého krokodýlaVideo: news.ninemsn.com

 
Článek

Týden předtím, než byl krokodýl o délce 4,43 metru za pomoci speciální techniky odchycen, spatřil ho jeden muž dokonce pod mangovníkem na své zahradě. Policista Mark Casey pak uvedl, že na místní policejní stanici za poslední měsíc přišlo devět různých hlášení o zmizelých psech.

"Krokodýli jsou neustále přítomné nebezpečí, nejsou ale vidět. Mohou být celé dny schovaní na protějším břehu řeky a pozorovat vás při rybaření na kameni. To je jejich způsob lovu. Pak najedou chramst, a váš pes je pryč," uvedl Casey.

Krokodýla k osadě přinesla voda

Krokodýl se dostal do blízkosti osady, kde žije asi 500 lidí, když po období dešťů opadla hladina řeky. Ochranáři už mu našli nový domov, ale podle Caseyho se v okolí pohybují ještě další dva velcí a jeden malý krokodýl.

"Budou lovit cokoli. Dnes jsem byl na obhlídce a spatřil jsem ženu a pět dětí, jak rybaří na kamenitém břehu. Dělá mi to starosti,“ přiznal v pátek regionálnímu zpravodajskému serveru Northern Territory News Casey.

Reklama

Výběr článků

Načítám