Hlavní obsah

Medvěd sletěl ze stromu jako pytel brambor

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Boulder

Sotva se probudil ze zimního spánku, už způsobil velké pozdvižení. Téměř stokilový medvěd baribal se totiž ve čtvrtek ráno zatoulal až do kampusu Coloradské univerzity v Boulderu. Nedaleko studentských kolejí se pak usídlil na stromě a neměl se k odchodu. Ochránci přírody ho tedy uspali šipkami. Omámený pak jako pytel brambor spadl do připravené matrace.

BEZ KOMENTÁŘE: Medvěd po uspání spadl ze stromu jako pytel brambor Video: dailycamera.com

 
Článek

„Jen si tak v koruně stromu odpočíval, byl tam dobré dvě hodiny,“ uvedl pro denverský deník Ryan Huff, mluvčí policejního oddělení v Boulderu. Vzápětí ale dodal, že ačkoli medvěd nejevil známky agresivity, z bezpečnostních důvodů se ho rozhodli uspat. Přece jenom se vyskytoval příliš blízko kolejí a mohl tak ohrozit studenty.

Na místo tedy kolem desáté hodiny ráno přijeli ochránci přírody, kteří pod strom připravili černou matraci a medvědího samce trefili dvěma šipkami. Jakmile začala uspávací látka působit, zvíře spadlo z výšky asi čtyř metrů na záda do měkkého.

„Bylo to opravdu hladké přistání. Nechali jsme ho vydechnout, pak jsme ho naložili na nákladní auto do klece a převezli do volné přírody. Doufáme, že už tam také zůstane,“ dodal Huff.

Hvězda překvapených studentů

Mluvčí coloradských parků Jennifer Churchillová podle deníku Denver Post potvrdila, že medvěda vyložili v horách západně od Boulderu. Nevyloučila však, že by se v kampusu nemohl nějaký medvěd objevit znova. Baribalové se totiž v průběhu března a dubna probouzí ze zimního spánku a hledají potravu. Nezřídka tak zavítají i do těsné blízkosti lidí.

Podle odhadů tří až pětiletý baribal, který nechtěně předvedl až kaskadérský kousek, byl zvěčněn na několika fotografiích a videozáběrech. Zvědaví studenti si totiž nenechali takové oživení čtvrtečního dne ujít.

Reklama

Výběr článků

Načítám